In September was De Maakruimte op het dak van de a2, nog voor het nieuwe RAUM paviljoen openden waren wij er aan het bouwen met de kinderen van Leidsche rijn. Zij mochten dromen over een nieuwe culturele ontmoetingsplek in hun wijk. Raum het plein met zoveel bijzondere gebouwen was een goede inspiratiebron, de verbeelding van de kinderen ging aan. Er werden torens, bruggen, restaurants, bioscopen, veerboten en boomhutten gemaakt, tunnels gegraven en zwembaden gevuld. Met een aantal gemene delers: je moet er kunnen spelen, vrij zijn en anderen ontmoeten. Het moet toegankelijk en zichtbaar zijn. En voor zichtbaarheid moet je vooral niet te klein denken… de kinderen willen iets als een vuurtoren, de Eiffeltoren of de Towerbridge, een icoon, een baken voor de stad dus denk groots en meeslepend. Alle gebouwen vormden een gedroomde stad, waar we met de robot van TICTAC doorheen konden struinen als of hij al echt was. 

kijk hier het filmpje

Gepost door:sjaanvanriel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s