DE HAVENLOODS

De Maakruimte is geland in de Havenloods en werkt hier sinds de zomer van 2019 aan een creatieve community. We doen onderzoek naar creativiteit in stedelijke ontwikkeling en werken aan verbinding tussen de Havenloods en de stad. Onder andere door middel van evenementen (exposities, festivals, rondleidingen) en educatieprogramma. In de Havenloods ontwikkelt De Maakruimte ook Ruimte31, hier is ook plek voor jouw creatief experiment, onderwijs of expositie!


ESKETIT

ESKETIT is een samenwerking tussen De Maakruimte en EKKO. Studenten van Utrechtse MBO’s organiseren een nieuwe clubavond. Deze groep jongeren wordt in contact gebracht met diverse makers in het werkveld en zetten zelf de gehele avond neer.  De clubavond en het proces ernaar toe zet de jongeren zelf aan de slag in de ‘echte wereld’. Daarnaast ontwikkelen EKKO en De Maakruimte een Blauwdruk. Deze blauwdruk biedt andere organisaties de tools en stappen om ook zelf een soortgelijk participatief project op te zetten. 


DE MACHINERIE


BREDE SCHOOL COÖRDINATIE

De Maakruimte is in twee Utrechtse wijken de Brede School Coördinatie: Staatslieden en Vleuterweide. De taak van Brede School Coördinatie is om de wereld van  het opgroeiende kind met zijn omgeving vanuit de kernwaarde burgerschap te verbinden. Dit verdelen we onder in projecten rondom identiteit, participatie en democratie.